header soccereporter.fw

Update: Sparta komt met bevestiging en neemt afscheid van geschorste Kramer


Sparta en Kramer gaan per direct uit elkaar. De club heeft het contract van de spits afgekocht, meldt Voetbal International. Kramer levert op zijn beurt een deel van zijn salaris in om de breuk mogelijk te maken.

Voor Kramer is het de tweede keer dit seizoen dat hij op die manier een club verlaat. Eerder vertrok hij door de achterdeur bij Feyenoord, nadat hij tijdens de rust van de wedstrijd tegen Heracles Almelo een broodje kroket at. Hij had het seizoen zelf willen afmaken op Het Kasteel, maar wist dat hij na zijn schorsing van zeven duels niet meer in actie zou komen. De spits kreeg rood in het duel met Vitesse na een trap in het gezicht van Alexander Büttner.

Hoewel zijn inbreng werd gewaardeerd en Kramer zijn ploeg op het trainingsveld wilde blijven steunen in de strijd tegen degradatie, gaan de partijen nu toch uit elkaar. Trainer Dick Advocaat heeft geen behoefte aan een speler die niet inzetbaar is, meldt VI. Nu hij transfervrij is, kan Kramer op zoek naar een club in het buitenland. Zijn actie tegen Büttner zorgt wel voor een nieuwe smet op zijn imago.

Overigens blijft Kramer wel ingeschreven staan bij Sparta. Dat betekent dat zijn schorsing van zeven duels wel ‘oplost’. Mogelijk kan hij komend seizoen met een schone lei beginnen bij een nieuwe club.

Update 10.17: Sparta neemt definitief afscheid van Michiel Kramer. Het aflopende contract van de spits, die door een schorsing van zeven wedstrijden dit seizoen al niet meer in actie zou komen, is ontbonden. Dat heeft een woordvoerder van Sparta donderdag bevestigd aan NUsport.

uitslagen.fw
programma.fw


header soccereporter.fw