header soccereporter.fw

Twente krijgt waarschuwing: ‘Die druk is niet fijn en je gaat terug in budget’


Sparta-voorzitter Rob Westerhof waarschuwt FC Twente voor de gevolgen van degradatie. De Tukkers zijn hard op weg naar de Jupiler League na de 2-1 zege van Sparta op NAC Breda.

“Aan degradatie kleven twee negatieve aspecten: je gaat als club terug in budget en je weet niet hoelang je in de Jupiler League speelt”, zegt Westerhof, die met Sparta zelf jarenlang in de Eerste Divisie bivakkeerde tot de promotie van 2016, tegen Voetbal International. “Daarbij krijg je meteen te maken met de grote druk dat je wordt geacht als degradant meteen terug te keren naar de Eredivisie. Dat is geen fijne druk.”

“Als je dan toch iets moet noemen wat louterend zou kĂșnnen zijn, is het dat je misschien jeugd wat meer de kans zou kunnen geven als je degradeert”, vervolgt Westerhof. “Maar ook op dat niveau vertrekken de beste spelers snel.” Wel zou FC Twente kunnen snijden in de organisatie. “Maar over het algemeen zou ik degradatie toch geen enkele club willen aanraden.”

“De Jupiler League hangt er qua publiciteit een beetje bij, terwijl het als een halve afgang voelt als je naar de belofteteams moet van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht om voor een paar honderd man te spelen”, vat Westerhof samen.

uitslagen.fw
programma.fw


header soccereporter.fw