header soccereporter.fw

Twijfels bij Van Bommel: ‘Eerst maar eens ervaring opdoen op lager niveau’ 

De benoeming van Mark van Bommel als trainer van PSV komt ook voor Ronald Waterreus niet als een verrassing. Toch plaatst de oud-doelman vraagtekens bij de aanstelling van zijn voormalige ploeggenoot.

“Het is mij allemaal wat te vroeg”, zegt Waterreus tegen de NOS. Ook vindt hij het geen goed idee dat schoonvader Bert van Marwijk mogelijk als klankbord gaat fungeren. “Absoluut niet! Als Mark iets wil leren van Bert, dan moet-ie dat maar lekker thuis onder de kerstboom doen. Maar bij PSV zou ik liever hebben dat hij gaat samenwerken met een dwarsdenker uit de nieuwe trainersgeneratie. Iemand die tegen hem in durft te gaan.”

Toch twijfelt Waterreus er niet aan dat er een goede trainer in Van Bommel schuilt. Hij zag hem op De Herdgang aan het werk. “Dan zie je dat hij het vak in de vingers heeft en dat er een toekomstig hoofdtrainer aan het werk is. De gedrevenheid en toewijding spat ervan af. Voor mij staat dan ook als een paal boven water dat hij in de toekomst gaat slagen als hoofdcoach, maar ik zie ook iemand die nog een proces moet doormaken.”

“Ik zou hem dus geadviseerd hebben eerst maar eens een jaar ervaring op te doen op een lager niveau dan PSV 1”, vervolgt Waterreus, die denkt dat de clubleiding er net zo over dacht, maar dat het onverwachte vertrek van Phillip Cocu het plan heeft omgegooid. “De club is voor een voldongen feit gesteld.”

uitslagen.fw
programma.fw


header soccereporter.fw