Monteiro twijfelt over toekomst bij Kozakken Boys: ‘Er is momenteel onduidelijkheid’

door Edwin Radstaat20 oktober 2018

Sanny Monteiro is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Kozakken Boys. De vraag is echter of hij ook nog na de zomer van 2019 te zien zal zijn in het shirt van zijn huidige vereniging. De verdediger, met een verleden in het professionele voetbal, is er niet zeker van dat de club ook komend seizoen aan kan haken bij de top van de Tweede Divisie en sluit een vertrek daarom niet bij voorbaat uit.

Onduidelijkheid
,,Er is momenteel onduidelijkheid en dat in de zin of Kozakken Boys ook de komende jaren wil en kan meedraaien in de top van het amateurvoetbal. Kees Spaan, de technisch directeur heeft ook al eerder in een artikel bij jullie aangegeven dat het niet vanzelfsprekend is dat hij zijn contract zal verlengen omdat hij mogelijk nog een andere ambitie heeft”, aldus Monteiro tegenover Voetbal247.

Teleurstellende start
Het voorgaande seizoen werd Kozakken Boys nog tweede in de Tweede Divisie en had het op de laatste speeldag van de competitie nog kans op de titel. Dit seizoen is alles anders, dit mede door de vele basisspelers die uit Werkendam vertrokken. Momenteel bezet de ploeg de zestiende plaats met evenveel punten as de nummer zeventien Barendrecht. ,,De start van het seizoen was teleurstellend, we hebben te weinig punten gepakt. Uiteraard zijn er veel veranderingen geweest binnen de selectie, maar nog steeds vind ik dat we kwalitatief een goede selectie hebben die bovenin mee zou moeten draaien.”

Twijfels
De plannen voor de toekomst bij Kozakken Boys zijn volgens Monteiro niet duidelijk, wil en kan de ploeg aan blijven haken in de top van de Tweede Divisie of moet men genoegen nemen met een anonieme rol. ,,De voorgaande twee seizoenen waren de prestaties van Kozakken Boys uitstekend en die lijn wil ik uiteraard graag doorzetten, maar ik heb twijfels of dat na dit seizoen ook weer zo zou zijn. Dat is de reden dat ik momenteel ook serieus nadenk over mijn sportieve toekomst.”

Gesprek met andere club
De verdediger wil in de top van de Tweede Divisie actief blijven, interesse werd er al getoond voor de oud-speler van onder andere TOP Oss. ,,Ik wil graag in de top van het amateurvoetbal actief blijven. Ik denk dat ik de afgelopen jaren wel heb bewezen dat ik daar thuis hoor. Er zijn al gesprekken geweest met Kozakken Boys, maar ik heb ook al met andere clubs in de top van het amateurvoetbal gesproken. Ik hoop de komende weken mijn beslissing te kunnen nemen”, besluit Monteiro zijn verhaal.

Bron voetbal247.nl

Regio Toernooi onder 23 jaar