‘Manchester City wil bod uitbrengen van 45 miljoen euro op Oranje-international’

Zondag 21 oktober 2018 om 08:43

In navolging van Manchester United en Tottenham Hotspur heeft ook Manchester City zich in de strijd om Nathan Aké gemeld. Dat melden The Sun en The Mirror. Manager Pep Guardiola zou in januari een bod van 45 miljoen euro willen uitbrengen.

Aké maakt veel indruk sinds hij vorig jaar definitief de overstap maakte van Chelsea naar Bournemouth. Hoewel manager Eddie Howe de Oranje-international niet zonder slag of stoot wil laten gaan, lijkt een winterse transfer steeds aannemelijker. De boulevardkranten schrijven dat Guardiola al langer de prestaties van Aké in de gaten houdt.

De Spaanse manager denkt dat de 23-jarige verdediger er meteen kan staan in het Etihad Stadium en op termijn zelfs kan uitgroeien tot een speler van wereldklasse. Zijn veelzijdigheid is een grote bonus, aangezien Aké zowel centraal achterin als op linksback uit de voeten kan. Bovendien wordt hij als home-grown speler beschouwd door zijn opleiding bij Chelsea.

Voor Guardiola reden genoeg om een bod uit te willen brengen op Aké, die een contract tot medio 2022 heeft bij Bournemouth. Ook Tottenham en United zijn echter nadrukkelijk geïnteresseerd.

Regio Toernooi onder 23 jaar