Nijhuis staat achter veelbesproken beslissingen: ‘Gaat als een zwaan neer…’

Zondag 21 oktober 2018 om 07:56

PSV won zaterdagavond overtuigend met 6-0 van FC Emmen, maar het optreden van Bas Nijhuis was voer voor discussie. De leidsman besprak na afloop voor de camera van FOX Sports de drie betreffende momenten.

Nijhuis besloot Jorrit Hendrix te laten staan, toen de PSV-middenvelder met geel op zak even later weer stevig doorging. “Ik zag dat Hendrix in kwam, maar hij ging voor het been van de tegenstander langs. Hij ging hij er wel met een gestrekt been in, maar raakte hem niet vol. Het was een overtreding, maar absoluut geen tweede gele kaart. Ik kan me nog wel voorstellen dat je er een eerste gele kaart voor geeft, maar mijn voorkeur gaat uiteindelijk naar geen gele kaart uit.”

In de eerste helft haalde Nijhuis zich de woede van PSV op de hals toen Steven Bergwijn geen strafschop kreeg. “Ik liep erachter”, haalt de arbiter het moment terug. “Het was echt een topje op de schoen van Bergwijn. Dan ga je echt als een zwaan neer… Nee, ik vond het geen strafschop. De VAR steunde mij in deze beslissing.”

Het laatste discutabele moment vond na rust plaats, toen Nijhuis naar de kant werd geroepen voor een vermeende rode kaart van Pablo Rosario. “Ik was echt verbaasd toen de VAR me naar de zijlijn riep, Van Bommel en iedereen op het veld waren ook verbaasd. Ik zag vervolgens dat Rosario inderdaad te laat was, met zijn noppen naar beneden. Ik vond het een gele kaart die ik had gemist. De VAR vond het rood, maar het was mijn beslissing.”

Al met al is Nijhuis tevreden over zijn eigen optreden. Spijt van zijn beslissingen heeft hij niet. “Nee, absoluut niet.”

Bron Voetbalprimeur

Regio Toernooi onder 23 jaar