Henk de Jong: ‘Van collega’s hoor ik ook: wat gebeurt daar bij jullie?’

Gepubliceerd: Zondag 17 februari 2019 om 11:21

De Graafschap is vol vertrouwen voor het thuisduel met FC Utrecht zondagmiddag. De Superboeren veegden de afgelopen weken Fortuna Sittard (5-1) en NAC Breda (3-0) met klinkende cijfers van de mat op de Vijverberg.

Buitenshuis pakte De Graafschap dit seizoen pas twee punten, maar in eigen huis is alles anders. “Thuis kunnen wij van iedereen winnen”, beaamt trainer Henk de Jong tegen Omroep Gelderland. “Daar moeten we samen met het publiek de krachten bundelen. En als dat lukt, zijn we één blok en stralen we uit dat we vanaf de eerste seconde willen winnen.”

“Van tegenstanders en collega’s hoor ik ook: ‘wat gebeurt daar de laatste tijd bij jullie?’ Het is geen mooi verhaal. Het is wat er in werkelijkheid ook echt aan de hand is”, aldus De Jong, die zondagmiddag de degens kruist met Dick Advocaat, die ongetwijfeld weer bloedfanatiek staat te coachen. “Ik geniet daar wel van”, stelt de oefenmeester van de Superboeren.

“Ik heb nog een dag met hem meegelopen tijdens de cursus coach betaald voetbal. Een unieke man en altijd heel warmtevol”, aldus De Jong, die met De Graafschap hoopt uit te lopen op hekkensluiter NAC Breda. Het verschil tussen beide teams is momenteel twee punten.

Bron Voetbalprimeur

Videogallerij