Onverwachte penaltyheld in Rotterdam: “Laat ze maar even wachten daar”

Zaterdag 20 oktober 2018 om 22:11

Alessandro Damen is tweede keeper van Excelsior, maar was zaterdagavond toch de held van Rotterdam. De doelman moest in de blessuretijd van het duel met Vitesse Sonny Stevens vervangen, die een rode kaart kreeg. De strafschop van Vitesse werd vervolgens gepakt door Damen.

Ineens kreeg Damen door wat hem te wachten stond. “Dan denk je: oh, ik moet me even klaarmaken, want ik moet proberen die penalty stoppen”, zegt Damen tegen de NOS. “Vlak voor de rust kijk je altijd naar standaardsituaties en als keeper naar penalty’s. Je neemt het allemaal door, dus in dat opzicht ben je er klaar voor.”

“Je denkt: wat er ook gebeurt, ik moet die bal hebben. De adrenaline giert door je lichaam, dan ben je warm en ben je er klaar voor. Dan ga je vol die hoek in en hoop je dat-ie op je handen komt.”

Damen maakte geen haast om naar zijn doel te gaan. “Je moet ook rustig aan doen. Laat ze maar even wachten daar. Ik had de keeperstrainer ook nog bij me om voor de zekerheid de mogelijkheden te checken. Dan kies je gewoon je hoek uit. Zo simpel is het. Je blijft zo lang mogelijk wachten en dan vol die hoek in. Dit is het mooiste wat er is.”

Bron Voetbalprimeur

Regio Toernooi onder 23 jaar