Dagen Lopetegui zijn geteld na nieuwe dreun: Real-preses Pérez gaat ingrijpen

Zondag 21 oktober 2018 om 07:43

De dagen van Julen Lopetegui als trainer van Real Madrid zijn geteld. Dat meldt Marca. De Koninklijke wist de sportieve malaise zaterdag geen halt toe te roepen tegen Levante, dat in Estadio Santiago Bernabéu met 1-2 te sterk was.

Volgens Marca is een ontslag van Lopetegui haast onvermijdelijk. Als het niet vandaag of morgen is, dan wel na El Clásico tegen FC Barcelona van volgende week. Voorzitter Florentino Pérez kon er na de nederlaag tegen Deportivo Alavés nog van weerhouden worden om in te grijpen, maar zijn geduld lijkt nu op.

Het borrelt niet alleen binnen het bestuur. Lopetegui is niet te spreken over het feit dat aankopen uitbleven afgelopen zomer. De oefenmeester vroeg herhaaldelijk om bepaalde posities te versterken, maar kreeg onder meer geen adequate vervanger voor Cristiano Ronaldo. Marca wijst bovendien op het feit dat de selectie van Real vooral in de breedte al jarenlang op rij aan kwaliteit inboet.

Ook Lopetegui treft evenwel blaam. De sportkrant meent dat hij zijn spelers niet weet te raken. De selectie krijgt eveneens een veeg uit de pan. Zo was aanvoerder Sergio Ramos afgelopen zomer groot voorstander van de komst van Lopetegui, maar net als veel van zijn teamgenoten is hij hopeloos uit vorm.

Bron Voetbalprimeur

Regio Toernooi onder 23 jaar