Kraay lyrisch over PSV’er: ‘Dit is ongelooflijk, die speelt over 2 jaar in Oranje’

Gepubliceerd: Zondag 17 februari 2019 om 10:43

Hans Kraay komt superlatieven te kort voor Mohammed Ihattaren. Het net zeventienjarige toptalent mocht zaterdag een half uur voor tijd invallen bij PSV in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, tot vreugde van de analist.

“Dit is ongelooflijk hè, die speelt over twee jaar in het Nederlands elftal”, steekt Kraay van wal bij De Tafel van Kees op FOX Sports. “Ik ben nogal fan sinds ik hem een paar keer bij onder 19 heb zien spelen. Hij komt er gisteren in, daarvoor wil ik alleen al naar Heerenveen rijden. Ik wil daarvoor in de file staan en twintig kilometer achteruit rijden.”

“In de zeventigste minuut komt er een bal over veertig meter en die maakt hij gewoon ‘zo’ met zijn buitenkant linker dood en dan geeft hij zo’n klein balletje. Alleen daarvoor wil ik al twee dagen onderweg zijn”, besluit een lyrische Kraay.

Ook Ronald Spelbos, scheidend hoofdscout van het Nederlands elftal, onderschrijft het talent van Ihattaren. “Ik ken hem in die zin dat ik hem in het eerste elftal heb zien invallen. Je ziet wel gelijk: dat is een voetballer, die kan er wel wat van. Of dat zich doorontwikkeld moet blijken, maar het is een groot talent.”

Bron VoetbalPrimeur

Videogallerij