Waarschuwing voor De Jong: ‘Sulejmani werd aan zijn lot overgelaten en mislukte’

Gepubliceerd: Dinsdag 18 december 2018 om 09:07

Foppe de Haan denkt dat het voor Frenkie de Jong belangrijk is dat hij bij zijn nieuwe club goed wordt begeleid. Volgens de oud-trainer moet de middenvelder niet van de wijs raken door het enorme prijskaartje dat aan hem hangt.

Paris Saint-Germain lijkt bereid 75 miljoen euro neer te leggen voor De Jong. Of de Fransen een goede partij zijn? “Het hangt er wel van af hoe je als club met zo’n jongen omgaat. Zorgen ze goed voor hem of laten ze hem los? Dat is de vraag”, stelt De Haan in gesprek met Trouw.

“Ik zag laatst een interview met Miralem Sulejmani, die ooit voor een recordbedrag van SC Heerenveen naar Ajax ging. Sulejmani mislukte, zei hij, omdat hij volledig aan zijn lot werd overgelaten. Als club ben je daar verantwoordelijk voor”, legt De Haan uit,

Dat er zo’n enorm bedrag wordt genoemd, verrast De Haan niet. Volgens de oud-trainer is het belangrijk dat De Jong zich daar niet te veel van aantrekt. “Als Frenkie de Jong tegen Bayern M√ľnchen een verkeerde pass geeft, moet hij niet denken: oh nee, ik ben 75 miljoen waard, dus dan mag ik zo’n fout niet maken.”

Bron Voetbalprimeur

Videogallerij